top of page

Niveau:

HBO

Voor wie:

therapeuten en zorgprofessionals met HBO medische basiskennis

Start:

Voorjaar 2025

Studiebelasting:

353 uur (12,5 ECTS)

Kosten:

éénmalig €3500,-

of 10 maanden €375,-

De opleiding is bedoeld voor therapeuten en zorgprofessionals met HBO medische basiskennis.  Het maakt niet uit welk (para)medisch beroep je uitvoert. Eerdere deelnemers waren voorheen werkzaam als: fysiotherapeut, podotherapeut en verpleegkundige.  
 
De SOM opleiding is geschikt als jij op zoek bent naar meer verdieping en effect en voldoening uit je consulten wilt halen. Je leert als specialist niet langer afzonderlijk naar elk lichaamsdeel te kijken, maar beseft dat alles (lichaam én geest) met elkaar samenhangt en elkaar beïnvloedt. De lichaamsscan is hierbij een zeer waardevol diagnostisch middel.

Voor wie is de opleiding geschikt?

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Hoe is de opleiding opgebouwd? 

De opleiding bestaat uit: 

 • 20 theorie lessen live of online te volgen 

 • 6 eigen coaching sessies bij Yolan Biemans (opstellingen en journeys) of Petra Hofman

 • 2 dagdelen meelopen bij een ervaren lichaamsscan therapeut om werkervaring op te doen 

Opleidingsvergoeding

Kosten voor de opleiding SOM therapie zijn:  € 3.500,-  
Je kunt de studiekosten op verschillende manieren betalen: 

 • In één keer € 3.500,-.  

 • Of tien maanden van €375,-

 

Bijkomende kosten

Kosten lesmateriaal € 300,- 

Zelf consulten ervaren en bij bovenstaande therapeute € 600,-  

*Alle genoemde kosten zijn exclusief btw. 

Kosten

Erkenning en accreditatie

 

KTNO accreditatie 12,5 ECTS

 

De opleiding tot SOM therapeut is door de KNTO geaccrediteerd als bijscholing. KTNO is het grootste onderwijsplatform voor de CAM-zorg en daarmee dé plek voor therapeuten om een passende bijscholing te vinden. De KTNO accreditatie maakt het voor therapeuten en andere zorgverleners mogelijk om bijscholingspunten te ontvangen via hun beroepsvereniging. 

ktno.png

Overige informatie

Een keer per jaar start een nieuwe groep met de opleiding SOM therapie.  
De eerstvolgende groep start in: voorjaar 2025.  

Meld je nu alvast gratis & vrijblijvend aan voor een online kennismakingsgesprek.

 
Leslocatie: 

Oranjeplein 201, 6224 KV Maastricht

 

De eerste en de laatste les is het verplicht om live aanwezig te zijn op de leslocatie in Limburg. Zo leer je de andere deelnemers kennen. De overige lesdagen zijn zowel live als online te volgen. Mocht het onverhoopt niet lukken om bij de les aanwezig te zijn, dan wordt de les opgenomen en naar je doorgestuurd, zodat je deze later terug kunt kijken. 

 

De studiebelasting bedraagt zo’n 4-6 uur per week. De totale studiebelasting van de opleiding bedraagt 353 uur (20 lesdagen en zelfstudie, 12,5 ECTS) 

 
Docent: Petra Versteegh 

 

Therapeuten die zich na de opleiding willen aansluiten bij SOM, kunnen gebruik maken van het online Q&A platform de marketing, de vragenlijn, ontvangen regelmatige bijscholing. Je betaalt hiervoor een maandelijkse fee. Dit lidmaatschap is optioneel en maandelijks opzegbaar. 

Doordat je deel blijft uitmaken van het SOM netwerk, krijg je doorverwijzingen van andere SOM therapeuten en ontstaan waardevolle samenwerkingen. Ook kun je onbeperkt bij me terecht voor vragen. Maandelijks is er een online bijeenkomst om de praktijk casussen te bespreken. Dit alles helpt je de stappen te zetten om te bouwen aan een blijvend succesvolle praktijk als SOM therapeut.

 

​Na het positief doorlopen van alle lesdagen ontvang je een diploma en kun je aan de slag als gecertificeerd SOM therapeut.

Wat levert de opleiding je op?

 • Je verdiept en verbreedt je kennis over gezondheid 

 • Je kent de verschillende gezondheidsfactoren en weet hoe die elkaar beïnvloeden  

 • Je stemt je behandeling af op de concrete uitkomsten van de lichaamsscan en geeft persoonlijk gezondheidsadvies 

 • Je leert omgaan met de Global Diagnostics lichaamsscan van Vitatec en het interpreteren van de ongelofelijk uitgebreide data die eruit komt. 

 • Je leert ook over jezelf als behandelaar en als mens. Als professional heb je eigen manieren en patronen ontwikkeld. Soms belemmert dit (onbewust) het succes en de effectiviteit van je werk. Tijdens deze training leer je jouw krachten en valkuilen te herkennen én krijg je handvatten om anders te handelen. 

 • Je richt je op de geneeskunde van de toekomst: frequentie therapie. Over een aantal jaar hebben we nog steeds dokters nodig als we ons been breken, maar het grootste deel van de gezondheidszorg zal overgaan naar krachtige en effectieve frequentie therapie. 

 • Je leert alles over bedrijfsvoering en marketing als therapeut, zodat je effectief je eigen praktijk als SOM therapeut kunt starten. 

Opleidings
dagen

Worden nog bekend gemaakt

bottom of page