Curriculum
Delen van je Gezondheid v2.png

De inhoud van de theorie lessen vind je hieronder.

De eerste tien lessen bieden je medische kennis zodat je meer gaat leren over de verbanden die je kunt zien tussen de hormonen, de organen, de spieren, de voeding etc... Je leert niet alleen kijken vanuit de mechaniek van het lichaam, maar ook de chemie, hoe emoties en je mindset je lichaam en functioneren kunnen blokkeren. Kortom een zeer complete medische onderbouwing. In de laatste vijf lessen leer je al deze kennis te extraheren uit de data die de lichaamsscan laat zien. Zodat je een gerichte behandeling met de lichaamsscan kunt instellen en persoonlijk effectief gezondheidsadvies kunt geven.

Naast de theorielessen is het een verplicht onderdeel om drie journeys en drie opstellingen zelf te ervaren. Enerzijds om de kracht van deze methodes te ervaren voor jezelf, terwijl je je eigen blokkades opruimt. Anderzijds om je cliënten goed te kunnen informeren. Na de vijftien theorie lessen volgen nog twee halve dagen waarop je mee mag lopen met een ervaren therapeut.

Lesdag 1.

In de eerste les start ik bij het fundament van SOM. Gezondheid Is de SOM van Delen de titel van het boek "Waarheid over gezondheid" dat aan de opleiding ten grondslag ligt wordt uitgelegd. Hoe alle factoren in het leven jou vormen en daarmee jouw gezondheid. Van daaruit zie je ook dat alles elkaar beïnvloed en dat er steeds cascades in je lichaam plaatsvinden. Het één heeft effect op het ander. Een aantal van die cascades gaan we uitgebreid bespreken.

Elke les zal niet alleen bestaan uit droge kennis. Het zal steeds bestaan uit een mix van kennis en ervaren. In deze les zullen we onder andere aan de slag gaan met een zeer effectieve tool, de aandachtstaart.

Newton ' s Pendulum

Lesdag 2.

Voeding! Er is zoveel over te doen dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wat werkt nu? Wat zijn de voordelen en nadelen van elke voedingsstijl? Ik raad je aan ze allemaal uit te proberen voor een kortere of langere periode. Omdat je dan écht weet wat de verschillende eetstijlen opleveren. In deze les gaan we ze allemaal bespreken van Keto tot ayurveda. En misschien ben je nog niet zo bekend met TCM (Traditionele Chinese geneeskunde) maar deze eeuwenoude leer heeft ook zeer veel voordelen. Met de enneagram leer je veel over jezelf en het is heel handig om te weten als je de aanpassingen die ze mogen doen qua levensstijl op een manier weet te communiceren dat zij het ook gaan oppakken.

shutterstock_433801903.jpg

Lesdag 3.

Suppletie we kunnen vandaag niet meer zonder lijkt het wel. Welke vitaminen en mineralen zitten in welke voeding? Bij welke tekorten kun je welke gezondheidsklachten verwachten? Dit is de basis die je leert in de opleiding orthomoleculaire geneeskunde, maar wij gaan ‘m een stuk praktischer maken. Vitaminen en mineralen wanneer en waarvoor?

Tijdens je consulten zijn je communicatievaardigheden misschien wel je belangrijkste onderdeel van je gereedschapskist. Want je moet mensen kunnen “lezen” of ze je kunnen volgen. Je zult moeten aanhaken op hun mate van kennis en bewustzijn willen ze de levensstijl adviezen kunnen integreren in hun dagelijkse  leven.

shutterstock_622381859.jpg

Maar dat niet alleen, je zult snel begrijpen dat jouw bril van de werkelijkheid je consult enorm kleurt. Dus als jij "schoon" bent zul je veel neutralere consulten kunnen bieden. In het kader van je eigen emoties schoon houden introduceer ik dan ook graag the journey methode bij je. En ten minste drie journeys zelf ervaren is een verplicht onderdeel van de opleiding.

Tanden en de kaak hebben meer invloed op je gezondheid dan je denkt!

Lesdag 4.

Heb je door een eenzijdig voedselpatroon of door het gebruik van medicatie of de blootstelling aan toxines te weinig van een bepaalde vitamine of mineraal dan kan dat verschillende gezondheidsklachten veroorzaken.

Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat ze een leuk leven niet waard zijn. We gaan in deze les kort bespreken hoe jouw overtuigingen en beloftes jouw leven dagelijks kleuren.

Opstellingen zijn een zeer krachtig middel om saboterende patronen in jezelf, je gezin of bedrijf boven water te krijgen. Met opstellingenwerk krijg je jouw patronen en de oorzaak ervan boven tafel en je mag de wortel eruit trekken. Zodat je energie in balans komt en je gezondheid hersteld.

IMG_20191117_123610031.jpg

Lesdag 5.

Als je elke dag in een kamer slaapt waar schimmel aan de muur zit dan kan het de je lichaam danig uit balans brengen. Maar je lichaam kan ook bijvoorbeeld reageren op bepaalde voedingsmiddelen of verzorgingsmiddelen of schoonmaakmiddelen. Deze allergieën veroorzaken een cascade aan klachten die je mag herkennen en de onderliggende dynamiek mag je begrijpen. Toxinen vinden we vandaag de dag overal. Ons immuunsysteem kan ze normaal prima uitscheiden, maar niet als het er te veel worden of als ons detox systeem niet goed werkt. Het is natuurlijk zaak dat je weet waar die toxines voorkomen en hoe je lichaam ze weg kan werken.

Je lever speelt bij detoxen een sleutelrol. Je lever is onder andere ook verantwoordelijk voor het afbreken van medicatie. En sommige medicatie heeft vervelende cascades waar we alert op mogen zijn.

Eén van de eerste middelen is het ontzuren van je lichaam.

Familie portret

Lesdag 6.

Waar wetenschap en spiritualiteit elkaar raken. Waar je kunt toveren! Wat is de wetenschap nu achter deze methodes die op het onderbewuste inwerken en zaken bij de wortel aanpakken? Wat is nu de grondslag van de werking van de lichaamsscan? Wat gebeurt er op celniveau? Deze leg ik je uit aan de hand van de onderzoeken uit de kwantumfysica en celbiologie. Daarom is het belangrijk om er in deze les wat dieper in te duiken en de achtergrond te leren kennen. Van daaruit ga je zien dat alles steeds effect heeft op elkaar en daarom is dus alles één. Een actie heeft altijd een effect.

 

Door de mindfulness hier pas te bespreken ga ik eigenlijk even een stapje terug. Want sommige mensen kennen zichzelf helemaal niet. Ze reageren alleen maar en leven zoals hun voorouders ook leefden zonder zich dingen af te vragen. Mindfulness is voor deze mensen de eerste stap. Meditatie wordt steeds populairder, omdat de leiders van deze wereld laten zien dat zij grote voorstanders zijn. Waarom zijn zij zo’n grote voorstanders en wat levert het jou op?

Sommige mensen komen bij je en hun energiehuishouding is compleet versnippert. Ze hebben een lage energie en weten als je het zo op de man af vraagt echt niet wat ze willen met het leven. Het invullen van een levensdoel training is dan een zeer effectieve methode om daar zicht op te krijgen.

Dus wat is jouw levensdoel als je dat weet van jezelf dan geeft dat energie en richting aan je leven, maar er is nog een belangrijk instrument, dromen over jouw ideale leven.

Lesdag 7.

Sexhormonen en stresshormonen ze werken net als een aantal fabrieken constant samen. De één beïnvloed de ander. Hoe werkt dat nu? Je zult ze tijdens je consulten vaak langs zien komen omdat wij in een tamelijk gestresste maatschappij leven. De HPATG as.

De hormonen van je hersenen, je schildklier, je bijnieren, voortplantingsorganen. Een zeer intensieve en complete les die je veel inzichten zal verschaffen. Als je hormonen in balans zijn voel je je vitaal en krachtig.

menstrualphases.gif

Lesdag 8.

Zelfzorg is als therapeut of coach extra belangrijk. Ben jij niet fit of is jouw bril gekleurd dan heeft dat absoluut effect op jouw consulten. Ben je van nature empathisch dan is dat een kwaliteit EN dan is het zaak dat je een aantal specifieke levensstijl gewoontes hanteert om fit te blijven.

Een krachtige methode om sec met die overtuigingen en beloftes aan de slag te gaan is o.a. de methode IEMT of EMDR.

De problematiek rond hart en bloedvaten komt deze dag zeer uitgebreid aan bod.

wooden-track-1932611_1920.jpg

Lesdag 9.

Zoals je al hebt begrepen werkt je lichaam volledig in ketens. Als je je dikke teen buigt heeft dat effect in je nek bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk om weet te hebben van fasciae, fulcrums, sfincters, voetenstand en de kaak.

Myokinen zitten in je spieren en zij zijn één van de redenen waarom het zo belangrijk is om aan krachttraining te doen.

De onderzoeken naar Biohacking leveren heel veel data op die gezondheid bevorderend werken daar gaan we een heleboel items uit bespreken. Topfit heel oud worden!

Lesdag 10.

In deze les maken we de zaken heel concreet. We gaan een aantal ziektes en symptomen bespreken. Waar je op mag letten en wat je eraan kunt doen. Als je bijvoorbeeld rookt heb je hoogst waarschijnlijk al jaren een vitamine C tekort. Of als je de pil slikt dan heb je waarschijnlijk al jaren B6 tekort. En zo volgen cascades zich op.

Wat kun je zien als iemand binnenkomt waar je al veel aan af kunt lezen en kunt gebruiken in je behandeling en advies. We gaan het benoemen.

Vandaag start de inleiding van de GD.

Praktijkvoering is essentieel om je praktijk soepel te laten lopen. Je wilt je bezighouden met het leveren van kwaliteit en kennis in plaats van met boekhouden. Hoe kun je dit zo effectief mogelijk aanpakken?

cascade-21749_1920.jpg

Lesdag 11.

GD1 algemeen wilt zeggen dat ik jullie stap voor stap door elke pagina van het apparaat meeneem. Elk balkje uitleg en de interpretatie erachter.

Ook nu gaan we weer naar de persoonlijkheidsleer kijken. Want hoe je mensen benaderd maakt een wereld van verschil op het effect van het consult.

Chemische cascades bespreken gaat over hoe je lichaam reageert als een cascade zodra iets te veel of te weinig is. Dus wat er gebeurt als de balans verstoord.

AronNijsFotogr_PetraVersteegh2019KL-002.

Lesdag12.

GD2 algemeen wilt zeggen dat je al die balkjes al eens goed hebt bekeken en in deze les gaan we verbanden bespreken. Ook gaan we casussen doornemen.

In Nederland zijn er gelukkig al veel goede initiatieven die enigszins nog onder de radar opereren, waar onder IPH en Hogeschool Zuyd. Hoe ver zijn zij en wat kunnen wij met deze goede initiatieven?

Hoever ben je al zodat je dadelijk kunt starten als therapeut? Wat is er praktisch gezien voor nodig? Website, boekouding, boekingssysteem, netwerken. Wat werkt het meest efficiënt en goedkoop en hoe regel ik dat allemaal?

Lesdag 13.

GD3 micro-organismen. De wereld van de micro-organismen daar kun je veel uit afleiden met de GD. En zeker in Corona tijd worden apparaten zoals de GD steeds interessanter. In deze les gaan we aan de slag met de micro-organismen en hun mogelijke cascades.

Waarom is netwerken zo belangrijk en hoe zou je dit kunnen aanpakken?

Er is niks interessanter dan de communicatie tussen mensen, vooral de mensen die elkaar zoveel laten zien als in een partnerrelatie. We menen vaak dat we duidelijk zijn in wat we vertellen maar er is een wezenlijk verschil in de interpretatie bij de andere sexe. Ben je hiervan bewust en je relaties met het andere geslacht verlopen een stuk soepeler.

cells-2372559_1920_edited.jpg

Lesdag14.

Casussen…casussen en casussen…

Toetsdag.

Wat zie je ALLEMAAL en hoe breng je de puzzel samen en wat is dan je GD instelling en je levensstijladvies.

Lesdag 15.

Jouw levensdoel, jouw dromen, praktische invulling plus de kennis. Maakt dat we op dag 15 nog puntjes op de i gaan zetten m.b.t. casussen. En dan is het tijd om het kennisstuk af te sluiten en te gaan werken als GD therapeut.

Elke opleiding dag is een combinatie van theorie en een stuk praktische kennis die je direct op jezelf kunt toepassen.

De docent is enthousiast over het delen van deze kennis en zal jou ook inspireren.

De hele opleiding vraagt veel leeswerk en zoals je hebt gezien best wat studie belasting, dus zorg dat je er de tijd en energie voor hebt.

Welkom bij het SOM team!