top of page
Curriculum
Delen van je Gezondheid v2.png

Je gezondheid is afhankelijk van allerlei componenten, die je kunt onderverdelen in 5 gedeeltes: mechanisch, chemisch, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Treed er ergens in je lijf een storing of disbalans op, dan kan dit van invloed zijn op alle lichaamsfuncties. Daarom is het belangrijk om als therapeut deze onderdelen te kennen en evenwicht te creëren.

We starten met fascia, meridianen, homeopathische middelen, medicijnen, blokkades in wervels, micro-organismen, de functie van organen. Al deze kennis verbind je met elkaar en met die kennis kijken we naar de data die uit de lichaamsscan komt. Zo krijg je een totaalbeeld van je patiënt. SOM therapie is daarmee een mooie aanvulling op het reguliere circuit.

  • Deel 1 van de opleiding bestaat uit: 15 lessen up-to-date kennis over het diagnosticeren van kwalen en ziekten en hun oplossingen.

  • ​Deel 2 bestaat uit: het leren omgaan met de lichaamsscan en het interpreteren van de ongelofelijk uitgebreide data die eruit komt.

Zodra je je hebt opgegeven voor de opleiding ontvang je van mij de boeken - en filmlijst. Ik raad je aan om die al zo vroeg mogelijk aan te schaffen en te lezen. 

Hieronder volgt een beknopte samenvatting van de inhoud van de verschillende lesdagen.

Lesdag 1.

In de eerste les start ik bij het fundament van SOM. Gezondheid Is de SOM van Delen de titel van het boek "Waarheid over gezondheid" dat aan de opleiding ten grondslag ligt wordt uitgelegd. Hoe alle factoren in het leven jou vormen en daarmee ook jouw gezondheid. Van daaruit zie je ook dat alles elkaar beïnvloed en dat er steeds cascades in je lichaam plaatsvinden. Het één heeft effect op het ander. Een aantal van die cascades gaan we uitgebreid bespreken.

In deze les zullen we onder andere aan de slag gaan met een zeer effectieve tool, de aandachtstaart. Op welk aspect van iemands leven verliest of win je energie.

Newton ' s Pendulum

Lesdag 2.

Voeding! Er is zoveel over te doen dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wat werkt nu? Wat zijn de voordelen en nadelen van elke voedingsstijl? Ik raad je aan ze allemaal uit te proberen voor een kortere of langere periode. Omdat je dan écht weet wat de verschillende eetstijlen opleveren. In deze les gaan we ze allemaal bespreken van Keto tot ayurveda. En misschien ben je nog niet zo bekend met TCM (Traditionele Chinese geneeskunde) maar deze eeuwenoude leer heeft ook zeer veel voordelen.

shutterstock_433801903.jpg

Lesdag 3.

Suppletie we kunnen vandaag niet meer zonder lijkt het wel. Welke vitaminen en mineralen zitten in welke voeding? Bij welke tekorten kun je welke gezondheidsklachten verwachten? Dit is de basis die je leert in de opleiding orthomoleculaire geneeskunde, maar wij gaan ‘m een stuk praktischer maken. Vitaminen en mineralen wanneer en waarvoor?

shutterstock_622381859.jpg

Maar dat niet alleen, je zult snel begrijpen dat jouw bril van de werkelijkheid je consult enorm kleurt. Dus als jij "schoon" bent zul je veel neutralere consulten kunnen bieden. In het kader van je eigen emoties schoon houden introduceer ik dan ook graag the journey methode bij je. En ten minste drie journeys zelf ervaren is een verplicht onderdeel van de opleiding.

Hoe schaf je de lichaamsscan van Vitatec aan? Wat heb je nodig om dit in gang te zetten zodat je na scholing je praktijk kunt opstarten.

Lesdag 4.

Heb je door een eenzijdig voedselpatroon of door het gebruik van medicatie of de blootstelling aan toxines te weinig van een bepaalde vitamine of mineraal dan kan dat verschillende gezondheidsklachten veroorzaken.

 Jouw overtuigingen en beloftes zijn jouw waarheid en kleuren jouw leven dagelijks. Daarmee hebben ze dus ook veel effect op gezondheid.

Tijdens je consulten zijn je communicatievaardigheden misschien wel je belangrijkste onderdeel van je gereedschapskist. Want je moet mensen kunnen “lezen” of ze je kunnen volgen. Je zult moeten aanhaken op hun mate van kennis en bewustzijn willen ze de levensstijl adviezen kunnen integreren in hun dagelijkse  leven.

IMG_20191117_123610031.jpg

Lesdag 5.

Andersom gaan we ook aan de slag. Welke supplementen kun je inzetten bij welke pathologie.

Opstellingen zijn een zeer krachtig middel om saboterende patronen in jezelf, je gezin of bedrijf boven water te krijgen. Met opstellingenwerk krijg je inzicht in jouw patronen en de oorzaak ervan wordt duidelijk. Je mag de wortel eruit trekken! Zodat je energie in balans komt en je gezondheid hersteld.

Familie portret

Lesdag 6.

Stress, toxines en slecht voedsel verstoren de balans in ons lichaam. Dit kun je allemaal verzamelen onder de noemer stress. Of die stress nu van binnenuit of van buitenaf naar ons toekomt dat maakt voor het lichaam dat de balans probeert te houden niks uit. Het gaat om de flexibiliteit van het lichaam. Hoe het lichaam zich kan blijven aanpassen aan al die kleine en grote verstoringen. De stress in het lichaam kan dusdanig oplopen dat het zelfs een auto-immuunreactie kan veroorzaken. Wat te doen?

 

Met de enneagram leer je veel over jezelf én het is heel handig om te weten als je weet welk type er tegenover je zit waardoor je de toon en de manier van advies geven zo effectief mogelijk kan maken. We weten namelijk allemaal hoe belangrijk de non-verbale communicatie is!

De problematiek rond hart en bloedvaten komt zeer uitgebreid aan bod. Cholesterol-mythe, bloedverdunners...

Lesdag 7.

Kleine hoeveelheden toxines verstoren de gezondheid. Als je elke dag in een kamer bent waar schimmel aan de muur zit dan kan het de je lichaam uit balans brengen. Maar je lichaam kan ook bijvoorbeeld reageren op bepaalde voedingsmiddelen of verzorgingsmiddelen of schoonmaakmiddelen. Deze allergieën veroorzaken een cascade aan klachten die je mag herkennen en de onderliggende dynamiek mag je begrijpen. Toxinen vinden we vandaag de dag overal.

Ons immuunsysteem kan ze normaal prima uitscheiden, maar niet als het er te veel worden of als ons detox systeem niet goed werkt. Het is natuurlijk zaak dat je weet waar die toxines voorkomen en hoe je lichaam ze weg kan werken.

 

Je lever speelt bij detoxen een sleutelrol. Je lever is onder andere ook verantwoordelijk voor het afbreken van medicatie. En sommige medicatie heeft vervelende cascades waar we alert op mogen zijn.

Eén van de eerste middelen is het ontzuren van je lichaam.

Tanden en de kaak hebben meer invloed op je gezondheid dan je denkt!

Image by lafayett zapata montero

Lesdag 8.

Waar wetenschap en spiritualiteit elkaar raken. Waar je kunt toveren! Wat is de wetenschap nu achter deze methodes die op het onderbewuste inwerken. Waarmee je aan de oorzaak werkt in plaats van aan het symptoom? 

Wat is nu de grondslag van de werking van de lichaamsscan?

Wat gebeurt er op celniveau?

Deze leg ik je uit aan de hand van de onderzoeken uit de kwantumfysica en celbiologie. Daarom is het belangrijk om er in deze les wat dieper in te duiken en de achtergrond te leren kennen. Van daaruit ga je zien dat alles steeds effect heeft op elkaar en daarom is dus alles één. Een actie heeft altijd een effect.

Wil je straks aan de slag gaan met je eigen praktijk dan gaan we daar deze les al het fundament voor leggen. Hoe kom je aan cliënten? Wat heb je nodig om je praktijk, effectief en efficiënt te laten lopen?

nassim.png

Afbeelding van Instagram: Nassim Haramein

Lesdag 9.

De HPATG -as is een samenwerking van alle hormoonsystemen. We starten met de hormonen van de hersenen.

Je hormonen werken nooit los van elkaar. Het ene hormoon beïnvloed het andere. Zo beïnvloeden onze sexhormonen onze stresshormonen en andersom.

Door de mindfulness en meditatie wordt steeds populairder, omdat de leiders van deze wereld laten zien dat zij grote voorstanders zijn. Waarom zijn zij zo’n grote voorstanders en wat levert het jou op?

Sommige mensen komen bij je en hun energiehuishouding is compleet versnippert. Ze hebben een lage energie en weten als je het zo op de man af vraagt echt niet wat ze willen met het leven. Wat is jouw levensdoel? Als je dat weet van jezelf dan geeft dat energie en richting aan je leven. En er is nog een belangrijk instrument, dromen over jouw ideale leven.

Lesdag 10.

 

We gaan verder met de HPATG-as en bespreken de bijnier en schildklier hormonen.

Wat kun je zien als iemand binnenkomt? Dit gaan we benoemen en gebruiken in je behandeling en het advies.

Zelfzorg is als therapeut of coach extra belangrijk. Ben jij niet fit of is jouw bril gekleurd dan heeft dat absoluut effect op jouw consulten. Ben je van nature empathisch dan is dat een kwaliteit EN dan is het zaak dat je een aantal specifieke levensstijl gewoontes hanteert om fit te blijven.

cascade-21749_1920.jpg

Lesdag 11.

Sexhormonen en stresshormonen ze werken net als een aantal fabrieken constant samen. De één beïnvloed de ander. Hoe werkt dat nu? Je zult ze tijdens je consulten vaak langs zien komen omdat wij in een tamelijk gestresste maatschappij leven. De HPATG as.

Chemische cascades bespreken gaat over hoe je lichaam reageert als een cascade zodra iets te veel of te weinig is. Dus wat er gebeurt als de balans verstoord.

Een krachtige methode om sec met die overtuigingen en beloftes aan de slag te gaan is o.a. de methode IEMT of EMDR.

menstrualphases.gif

Lesdag 12.

De hormonen van je hersenen, je schildklier, je bijnieren, voortplantingsorganen. Een zeer intensieve en complete les die je veel inzichten zal verschaffen. Als je hormonen in balans zijn voel je je vitaal en krachtig.

De spijsvertering en het cardiovasculaire stuk zijn al aan de beurt geweest, vandaag zijn de nieren aan de beurt.

Lesdag 13.

Starten met een tussentijdse toets. Ervaar de stijl van vragen en test jezelf of je straks je examen haalt.

Zoals je al hebt begrepen werkt je lichaam volledig in ketens. Als je je dikke teen buigt heeft dat effect in je nek bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk om weet te hebben van fasciae, fulcrums, sfincters, voetenstand en de kaak.

Myokinen zitten in je spieren en zij zijn één van de redenen waarom het zo belangrijk is om aan krachttraining te doen.

Kracht.png

Lesdag 14.

De onderzoeken naar Biohacking leveren heel veel data op die gezondheid bevorderend werken daar gaan we een heleboel items uit bespreken. Topfit heel oud worden!

Vandaag start de inleiding van de GD.

 

In deze les maken we de zaken heel concreet. We gaan een aantal ziektes en symptomen bespreken. Waar je op mag letten en wat je eraan kunt doen. Als je bijvoorbeeld rookt heb je hoogst waarschijnlijk al jaren een vitamine C tekort. Of als je de pil slikt dan heb je waarschijnlijk al jaren B6 tekort. En zo volgen cascades zich op.

Lesdag 15.

GD1 algemeen wilt zeggen dat ik jullie stap voor stap door elke pagina van het apparaat meeneem. Elk balkje uitleg en de interpretatie erachter.

Ook nu gaan we weer naar de persoonlijkheidsleer kijken. Want hoe je mensen benaderd maakt een wereld van verschil op het effect van het consult.

Het uiterlijk lezen en vanuit de verschillende stromingen, je intuïtie en dat samenvoegen in een behandeling en advies.

Lesdag 16.

GD2 algemeen wilt zeggen dat je al die balken met percentages al eens goed hebt bekeken en in deze les gaan we verbanden bespreken. Ook gaan we casussen doornemen.

Virussen zijn van alledag. Afgelopen jaren waren ze duidelijk aanwezig en wat kunnen wij met de GD eraan doen? Hoe geven we specifiek behandel advies aan de mensen met COVID. En een sterk immuunsysteem dat flexibel kan omgaan met stressoren is daarbij het fundament.

Bespreking van bekende hulpvragen zoals vermoeidheid, tot eczeem en wat te doen qua levensstijladviezen en GD behandelinstellingen.

Lesdag 17.

GD3 micro-organismen. De wereld van de micro-organismen daar kun je veel uit afleiden met de GD. En zeker in Corona tijd worden apparaten zoals de GD steeds interessanter. In deze les gaan we aan de slag met de micro-organismen en hun mogelijke cascades.

In Nederland zijn er gelukkig al veel goede initiatieven die enigszins nog onder de radar opereren, waar onder IPH en Hogeschool Zuyd. Hoe ver zijn zij en wat kunnen wij met deze goede initiatieven die op hun eigen manier de zorg in Nederland willen verbeteren?

cells-2372559_1920_edited.jpg

Praktijkvoering is essentieel om je praktijk soepel te laten lopen. Je wilt je bezighouden met het leveren van kwaliteit en kennis in plaats van met boekhouden. Hoe kun je dit zo effectief mogelijk aanpakken?

Lesdag 18.

Waarom is netwerken zo belangrijk en hoe zou je dit kunnen aanpakken?

Er is niks interessanter dan de communicatie tussen mensen, vooral de mensen die elkaar zoveel laten zien als in een partnerrelatie. We menen vaak dat we duidelijk zijn in wat we vertellen maar er is een wezenlijk verschil in de interpretatie bij de andere sexe. Ben je hiervan bewust en je relaties met het andere geslacht verlopen een stuk soepeler.

Casussen...casussen bespreken.

Lesdag 19.

Welke verschillende routes lopen de stressreacties in het lichaam en hoe pakken we ze aan met levensstijladvies en met GD instellingen? 

Detoxen met de GD. Standaard behandelprogramma die je kunt toevoegen aan het behandelplan, voor de nieren, voor de lever, voor het zenuwstelsel.

Casussen bespreking.

Lesdag 20.

Toetsdag!

De puntjes op de i. We gaan alles samenvoegen zodat je na vandaag echt je eigen praktijk kunt starten.

Aanschaf GD, website, marketing, beroepsvereniging, verzekeringen.

Je diploma gehaald? De begeleiding hoeft nog niet te stoppen! Sluit je aan bij het SOM team en maak gebruik van de casusbesprekingen, de vraagbaak via whatsapp en de bijscholingen.

Welkom!

bottom of page